Info

Her finner du alt mulig info. Velg fra undermenyen!

Motbakkeløp eller fjelløping er en idrettsgren i sterk vekst i Norge. Idretten tar utgangspunkt i naturens eget idrettsanlegg. Steigen har de aller beste forutsetninger for slike arrangement. Her er det både hav og vakre fjell som stiger rett opp til rund 1000 moh og som garanterer en naturopplevelse utenom det vanlige.

Løypa starter på Brennvika, helt ned på havnivået. Herifra slynger den seg oppover gjennom et vakkert skogsområde opp til Skåla. Her har vi allerede utsikt over de vakre Brennvikfjellene, Vestfjorden og helt til Lofotveggen. Løypa stiger så rask og krysser skogsgrensen og videre mot målet i skaret. Hele veien følger vi en meget tydelig og velbrukt sti som egner seg for både barn og eldre. Naturen får vi tett innpå, fra blomster til dyreliv, fra elver og foss - til utsikten: alle sansene er i bruk! Løypa kan også beskrives slik: 583 høydemeter på 2,4 km!

Vil du se en filmsnutt fra løypa, så kan du se del 5 av programmet "Ut i naturen" (NRK): Maria fra Steigen: https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen1/dvna20001711/10-01-2012#t=24m5s

Detaljert info, praktiske opplysnnger og reglement finner du i menyen øverst.

Litt om tidsbruken:

Løyperekord er på 19:43  min i herreklassen, 25.51 i dameklassen . Våre "lokale helter" klarer løpet på 24 min. Klarer du det på under en 1 time er du god - på en drøy time er du i god turform og de fleste bruker 2 timer.

Ellers se resultater!

Beliggenhet:

Kort sagt: Steigen ligger nord for Bodø og sør for Lofoten. Selve Løpet er på Leines lengst sør i kommunen, se veibeskrivelse.

Tradisjonen tro pleier været å være nydelig i slutten av juli! Se www.yr.no/sted/Norge/Nordland/Steigen/Brennvika/